Για την ελληνογερμανική συνεργασία στην 88η ΔΕΘ και τις προοπτικές της, μίλησε ο κ. Γιώργος Θεοδωράκης, Διευθυντής παραρτήματος Β.Ελλάδας Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, το ραντεβού με τη Γερμανία άργησε να έρθει, καθώς το 2020 ήταν και πάλι τιμώμενη χώρα, ωστόσο, λόγω covid, είχε ακυρωθεί η συμμετοχή της.
“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξωτερική έκθεση της Γερμανίας τα τελευταία 25 χρόνια, με πάνω από 135 γερμανικές εταιρείες και φορείς σε 120 περίπτερα”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον των γερμανών επενδυτών στη χώρα μας έχει αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.
Η γερμανική συμμετοχή, όπως επισημαίνει o Διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, θα παρουσιαστεί σε συνολικά 6.000 τ.μ. με το σύνθημα «made in Germany», με τη συμμετοχή δεκάδων εκθετών από τη Γερμανία – εταιρείες και φορείς – από start-ups μέχρι κολοσσούς της γερμανικής οικονομίας. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι εταιρείες SIEMENS, Fraport, BASF και Bayer, ενώ δυναμικό «παρών» θα δώσουν και γερμανικές εταιρείες από τους κλάδους Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Τεχνολογιών, Logiostics, Υπηρεσιών, Φαρμακοβιομηχανίας, R&D, Ασφαλειών και Τραπεζών.
Στους ισχυρότερους κλάδους της γερμανικής οικονομίας βασίζονται, εξάλλου, και οι θεματικές ημέρες, που όπως προσθέτει ο κ.Θεοδωράκης, θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική σκηνή του γερμανικού Περιπτέρου( περίπτερο 13) και αφορούν Logistics, μεταφορές, συγκοινωνίες, ναυτιλιακή οικονομία, βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης, τεχνολογίες φαρμάκων και υγείας, φαρμακοβιομηχανία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας, τεχνολογίες περιβάλλοντος και βιωσιμότητα.
Ακόμη, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο προγραμματίζει συνολικά περί τις 16 εκδηλώσεις.