Δανία: Επταήμερη χρήση κάρτας για τρόφιμα και φάρμακα χωρίς ρεύμα και internet σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ή πολέμου

Κοινοποίηση

Αυξάνονται σε επτά, αντί για τρεις, οι μέρες κατά τις οποίες μπορεί ένας καταναλωτής στη Δανία να κάνει χρήση της χρεωστικής κάρτας του για πληρωμές τροφίμων και φαρμάκων, σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος ή του διαδικτύου, σύμφωνα με το Bloomberg.

To μέτρο αυτό, με απόφαση των αρχών στη Δανία, θα ισχύσει από το 2025 και έχει στόχο τη διευκόλυνση της τροφοδοσίας των νοικυριών σε περίπτωση που υπάρξει έκτακτη ανάγκη λόγω κάποιας φυσικής καταστροφής ή πολέμου. Υπενθυμίζεται πως στη Δανία, η κυβέρνηση δημιούργησε ένα «υπουργείο κρίσης» φέτος και άρχισε επίσης να συμβουλεύει τους ανθρώπους να αποθηκεύουν τρόφιμα και νερό 72 ωρών. Αλλά για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αυτό δεν είναι αρκετό.

Η κεντρική τράπεζα πρωτοπορεί σε ένα σύστημα που σημαίνει ότι οι Δανοί από το επόμενο έτος θα μπορούν να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κάρτες προκειμένου να πληρώσουν για την αγορά ειδών παντοπωλείου (τρόφιμα, απορρυπαντικά κλπ.) και φαρμάκων για μια εβδομάδα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή διακοπής του Διαδικτύου.

Συνεργάστηκε με λιανοπωλητές, τράπεζες και εταιρείες πληρωμών για να επεκτείνει τον χρόνο που οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν συναλλαγές εκτός σύνδεσης με κάρτα σε επτά ημέρες από τρεις, δήλωσε ο Ulrik Nodgaard, κορυφαίο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας της Δανίας. Οι έμποροι λιανικής και οι τράπεζες συμφώνησαν να μοιραστούν εξίσου το κόστος οποιασδήποτε δόλιας δραστηριότητας (κατά της χώρας τους), ενώ και άλλες χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον να το χρησιμοποιήσουν ως μοντέλο, είπε.

«Πρόκειται για την προετοιμασία για τα χειρότερα σενάρια και δεν αισθανθήκαμε άνετα να πούμε ότι μια διακοπή σίγουρα δεν θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες», δήλωσε ο Nodgaard σε συνέντευξή του στην Κοπεγχάγη την περασμένη εβδομάδα.

NEWSIT

Related posts

Ακίνητα: Οι ιδιοκτήτες που πρέπει να αλλάξουν άμεσα κλειδαριές στα σπίτια τους

«Ελλάδα» απειλείται να πάθει η Γαλλία: Oι αγορές βλέπουν το χρέος της σαν το ελληνικό το 2010

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του ΓΕΣ και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου