Home » Αντιδράσεις μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας: Δικλείδες ασφαλείας ζητούν οι ασθενείς, μόνο όφελος για τους ασφαλισμένους απαντούν οι φαρμακοποιοί

Αντιδράσεις μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας: Δικλείδες ασφαλείας ζητούν οι ασθενείς, μόνο όφελος για τους ασφαλισμένους απαντούν οι φαρμακοποιοί

0 comment
Κοινοποίηση

«Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, που τα «κληρονόμησε» από το ΙΚΑ, δημιουργήθηκαν γιατί δεν μπορούσαν να δοθούν αλλιώς τα φάρμακα υψηλού κόστους» υπογράμμισε μιλώντας στο Ertnews ο Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α. μεΑ και Πρόεδρος Συνδέσμου Νεφροπαθών, Γρηγόρης Λεοντόπουλος, σχολιάζοντας τα τρία νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ πρόσθεσε πως ένα φάρμακο που κοστίζει 4-5 χιλιάδες ευρώ δεν μπορεί ένα συνοικιακό φαρμακείο να το έχει στο ράφι του περιμένοντας πότε και αν το ζητήσει κάποιος ασθενής.

Ερωτηθείς για τα φάρμακα αξίας 15 ευρώ που είναι μεταξύ άλλων στη λίστα των εν λόγω φαρμακείων ανέφερε πως αυτά τα φάρμακα υπήρχαν ήδη και έπεσε η τιμή τους και διευκρινίζοντας ακόμη περισσότερο ανέφερε πως αυτά τα φάρμακα, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για τους νεφροπαθείς, μπήκαν όταν έγινε η μεγάλη απεργία των φαρμακοποιών.

Την ίδια ώρα υποστηρίζοντας τα νέα μέτρα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, τόνιζε πως με το να εμπλακούν και τα ιδιωτικά φαρμακεία μόνο όφελος θα υπάρχει ιδίως στον ασφαλιζόμενο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ούτε να «στοκάρει» τα φάρμακα θα είναι υποχρεωμένος ούτε οποιαδήποτε αλλαγή σε οικονομικό επίπεδο θα φέρει, αλλά ο ιδιώτης φαρμακοποιός θα παραγγέλνει και θα εξασφαλίζει τα συγκεκριμένα φάρμακα με τον ίδιο τρόπο που το κάνει μέχρι σήμερα και το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Νωρίτερα μιλώντας για την νέα υπόθεση του κυκλώματος παράνομων συνταγογραφήσεων ο κ. Βαλτάς, έκανε λόγο για αυστηρές ποινές στα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου των φαρμακοποιών, οι οποίες μάλιστα φτάνουν μέχρι και την άδεια του φαρμακείου ενός επαγγελματία που εμπλέκεται με παραβατικές συμπεριφορές, όμως υπογράμμισε πως το «προλαμβάνειν» σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι το καλύτερο σημειώνοντας πως ο έλεγχος πρέπει να γίνεται με την εκτέλεση των συνταγών και όχι αργότερα όπως πραγματοποιείται τώρα, να μπουν «κόφτες» στους γιατρούς όπου δεν θα τους επιτρέπει να γράφουν αδιαλείπτως και να εφαρμοστούν πρωτόκολλα και να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

Για ελέγχους και ποινές έκανε λόγο και ο κ. Λεοντόπουλος, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως υπάρχουν ποινές που δεν έχουν «χαριστεί» ενώ υπάρχουν εκθέσεις από το 2016 και 2017 που είναι «θαμμένες».

ERT

You may also like

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?